YES 2015

 

Tekst: Wietske

Op 29 mei was het dan eindelijk zover. Vandaag zou de YES (yeti extreme survival) plaats vinden. Voor diegene die even niet precies weten wat de YES is, een korte uitleg. De YES is een survival race die afgelegd wordt in teams van twee personen. De race duurde deze keer 6 uur en het is de bedoeling om in deze tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen. Punten worden verzameld door per etappe langs zoveel mogelijk check points te gaan. De etappes kunnen fietsend en hardlopend afgelegd worden. Ook kunnen punten verzameld worden door special tasks te volbrengen, dit zijn extra opdrachten. Het thema van deze YES was ‘kinderfeestje’ het team dat het beste in outfit kwam kon ook een prijs verdienen.

Maar voordat het zover was, moest er nog veel gebeuren. Allereerst moest op de dag zelf het hele parcours nog uitgezet worden en het eten worden gekookt. Na een hoop gestress was de commissie om 19.00 uur dan eindelijk klaar met alle voorbereidingen en kwamen de deelnemers langzaam binnen druppelen op de Korvezeestraat. Hier zou om 20.00 het startschot plaatsvinden voor de race. Vanwege het thema kregen alle deelnemers een ballon mee. Wie op het einde nog een hele ballon bij zich had kon extra punten verdienen. Dit leidde bij de start voor een hoop kabaal omdat iedereen bezig was elkaars ballonnen lek te prikken. Na de start kregen de deelnemers vervolgens eerst een moeilijke som die opgelost moest worden. Als het antwoord goed was, kreeg je een vraag waar een locatie uit volgde. Op deze locatie in Delft kon je dan vervolgens je kaarten voor de eerste etappe ophalen.

De eerste etappe eindigde vlakbij Bergschenhoek. Voordat aan de volgende etappe begonnen kon worden, moesten hier eerst wat special tasks uitgevoerd worden. De deelnemers kregen voor 10 seconden een code van 8 cijfers te zien. Vervolgens moesten ze een berg oprennen en daar de code goed doorgeven. Vanaf de berg begon vervolgens de tweede etappe, dit was een hardloop etappe. Daarna kwam er weer een fiets etappe. Aangekomen op het volgende wisselpunt moest je op de foto met de yeti, hoewel deze soms best goed verstopt was. Ook moest hier in het donker gebadmintond worden en moest er langs een brug over een touw getraverseerd worden en terug worden gezwommen. Alleen de echte diehards hebben dit gedaan. Tussen de etappes door mocht je ook zelf nog een aantal opdrachtjes doen en laten zien aan de organisatie. Dit had vele mooie K3 liedjes en ingekleurde kleurplaten tot gevolg.

Uiteindelijk was de laatste etappe naar de finish een fiets etappe. Alle teams moesten om 02.00 terug zijn op de Korvezeestraat anders zou je strafpunten krijgen. Maar voordat de deelnemers goed en wel konden finishen moest er nog naar boven geprussikt worden en zo snel mogelijk een touw opgeschoten worden. Daarna kon iedereen nog gezellig na borrelen en een goed bord pastasalade eten terwijl de organisatie alle punten aan het verrekenen was. Uiteindelijk hebben Jan Willem en Wouter de YES gewonnen. Zij wonnen beide een setje. De prijs voor best verklede team ging naar Floor en Marlike, zij wonnen speciaal biertjes.