Sjaarschweekend 2015

 

Tekst: Bob

Dat het sjaarschweekend elk jaar weer het meest epische van het jaar is zal door weinigen binnen yeti ontkent worden. Met als hoogste doel het laten zien aan alle sjaarsch hoe awesome yeti nou eigenlijk is. Met een al maar groeiende groep van grijze ouwe lullen, tot sjaarscherige sjaarsch, en alles wat daartussen zit, biedt het weekend een sterk fundament voor een mooie herinnering in het hoofd van vele Yetianen.

Dat de heenreis voor sommigen het hoogtepunt was van het weekend is is niet verassend. Ook deze keer is de rit door mentoren gevuld met een oneindige stroom aan hitjes en lauwe schulties.

Toch blijft de zaterdag de belangrijkste dag. Na een heerlijke dag klimmen in de rotsen, met uiteraard ook een tokkelbaan voor de liefhebbers, is het ’s avonds tijd om de vereniging te leren kennen. Na een naar traditie uiterst goed voorbereidde voorstelronde aan alle commissies konden de sjaarschen beginnen aan het verdienen van de dasjes.

De kunst bij het educeren van sjaarschen is altijd om uiterst subtiele foutjes te verwerken in de leerstof, want wie wil nou in één keer geinaugureerd worden? Helaas kwamen in mijn busje de sjaarsch er op het laatste moment achter dat ‘Gurt Bakker’ en ‘commissaris van de dingen’ niet geaccepteerd zouden worden. Eeuwig zonde.

Na nog een dag klimmen op zondag begon helaas al de terugweg. Ook de terugweg was weer gevuld met de nodige aantal hitjes en gezelligheid. Bij deze terugweg werd er op het einde zoals gebruikelijk gegeten bij Hazeldonk.

Al met al was ook dit sjaarschweekend weer meer dan geslaagd!