Zuid Frankrijk Week

Het is al weer een tijdje geleden maar het duurt nog wel even voordat we weer naar buiten gaan. Een mooi moment om terug te kijken op de ZFW. Het is te koud om in België te klimmen dus zoeken we het warme zuiden op om nog een week op prachtige rots te klimmen voordat de winterstop begint.

Na de kerst zijn we vertrokken naar Finale Ligure – Italië. Waar in België de rots soms glad en afgetrapt is, was hier alles super “nieuw” en grof. Zo kreeg je elke dag steeds meer wondjes op afgebeukte handen door alle scherpen randjes. Finale is een een prachtig gebied aan de kust van Italië met zowel veel single- als multipitch gebieden.
Elke dag kon je kiezen uit een gave multipitches of gezellig picknicken onder de rots en singlepitch routes knallen. Om in de avond onder het genot van een paar biertjes de projectjes voor de volgende dag te bespreken en wat spelletjes te spelen.

Voordat we verder naar Frankrijk gingen hebben we nog keihard lopen feesten op oudjaarsavond. Nadat we de lokale pizzeria onveilig hadden gemaakt hebben we een dorps feest opgezocht om tussen de Italianen de laatste uren van 2017 te spenderen. Op de brakke dag erna was het echter tijd om naar Frankrijk te vertrekken, op weg naar de Calanques!

De Calanques was echt super leuk. Hoewel het vlak onder Marseille licht heb je na 20 minuten over een bergpad rijden het gevoel dat je “in the middel of nowhere” bent. Waar je bij Finale over de zee uitkeek, klim je in de Calanques vlak boven de zee. Met woeste golven, harde wind en al. Zo moest je soms vrezen voor droge voeten of hard knijpen om niet van de rots afgeblazen te worden. De Calanques staat bekend voor de zee traverses en dat is niet zonder reden. De zee traverses zijn echt leuk klimmen en ontzettend gaaf, ik had net in Finale mijn ZOV behaald, om vervolgens hier te klimmen was een en al avontuur en een top start van mijn klimcarrière.

Helaas is een vakantie van 9 dagen super kort en was het allemaal alweer voorbij voordat je het door had. Al met al was het een top vakantie met een ontzettend gezellige groep. Ik kan niet wachten op volgend jaar!
-Freek