Lang weekend Annecy

Deze epische aftermovie heeft Maarten gemaakt en komt van afgelopen weekend, ik(Wouter) ben Maarten namelijk komen opzoeken aangezien hij een half jaar een minor in Annecy doet. Een flixbus vind ik saai dus heb ik voor liften gekozen, goedkoper én gegarandeerd avontuur! Bijna twee dagen vanaf woensdagochtend en 17 liften (waaronder de politie) later dan toch gestrand op een verlaten station met een kapotte ticketautomaat in Lyon, terwijl de schemer inviel.

Gelukkig met hulplijn Maarten en een stukje zwartrijden een korte flixbus naar Annecy kunnen halen, ineens helemaal geen slecht alternatief! Donderdagavond viel ik met mijn neus in de boter want we konden gelijk een feestje meepakken. Vrijdag zijn we een paar uur met loodzware rugzakken de alcohol er uit gaan lopen richting de voet van de vette graat die je in het filmpje ziet, de Dents de Lanfon, die we na een overnachting mét tent en kampvuur hebben beklommen. Prachtig uitzicht over het meer van Annecy en de Mont Blanc! Doordat het weer daarna verslechterde hebben we niet zoals gepland een tweede bivak gedaan en hebben we de fles wijn en kaasfondue (je bent toch in Frankrijk) die we daarvoor hadden meegenomen maar in Annecy soldaat gemaakt en hebben het dan maar op een zuipen gezet en elkaar zover gekregen een duik te nemen in het meer. Zondag was het gelukkig tegen de voorspellingen in prachtig weer en hebben we s’ochtends onze cams en nuts wat meer gebruikt, bij een klimgebied op maar twintig minuten van zijn huis! Niet verkeerd, zo’n minor in de Alpen. Met ontzettende spierpijn elke keer dat ik een trap op of afloop (Maarten doet intussen niet aan bergwandelen maar aan bergoprennen)  ben ik zondagavond met het vliegtuig terug gevlogen naar ons platte landje, het was een heerlijke mini vakantie!