Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

Mocht er iets gebeurd zijn waar je graag in vertrouwen over zou willen praten, dan kan je altijd terecht bij de vertrouwenscontactpersonen van Yeti.

Een vertrouwenscontactpersoon is er voor leden die meldingen of klachten hebben over ongewenst gedrag binnen de vereniging. Ook kan deze een luisterend oor bieden voor problemen van persoonlijker aard. 
Daarnaast kan een vertrouwenscontactpersoon advies en/of begeleiding bieden over eventuele vervolgstappen. Een vertrouwenscontactpersoon gaat altijd vertrouwelijk om met de informatie van leden.
De VCP’s staan dan ook los van het bestuur. 
(Takenpakket & functieomschrijving VCP)Extra informatie vanuit het NOC*NSF m.b.t. intimidatie en vertrouwenscontactpersonen:

  • Seksuele intimidatie: Infographic
  • Vertrouwenspersoon achtergrond informatie: PDF
  • Acties voor het bestuur (mbt seksuele intimidatie): Infographic
  • Taken vertrouwenscontactpersoon: PDF

Je kunt in contact komen met Jip en/of Mart via het algemene e-mail adres vertrouwenscontactpersoon@yeti.alpenclub.nl of via hun persoonlijke contact gegevens.

Hun contactgegevens zijn:

Jip Enthoven
jmenthoven@yeti.alpenclub.nl
+31644118242

 

Mart Haarman
m.haarman@yeti.alpenclub.nl
+31 6 25277597


Mocht je het onprettig vinden met een van hen te praten, kan je natuurlijk ook terecht bij een bestuurslid, of raadpleeg het centrum veilige sport nederland: https://centrumveiligesport.nl/