Jaarlijkse activiteiten

Naast elke week klimmen en boulderen organiseert Yeti elk jaar een aantal dag, weekend en week activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht om klimvaardigheden te verbeteren evenals de gezelligheid van Yetianen ervaren. De activiteiten zijn door het gehele jaar georganiseerd, zo heb je bijvoorbeeld wintersport maar ook klimweekenden in de lente.

Sjaarschweekend
Sjaarschweekend is het eerste weekend waar je als eerstejaars op mee mag. Op dit weekend, wat meestal eind september plaatsvindt, leer je onder het genot van vele lauwe Schulties de in’s en out’s van de vereniging kennen. Zo is er een commissie ronde, worden dasjes verdient, wordt kennisgemaakt met brak klimmen en te brak zijn om te klimmen. Al met al een fantastische eerste indruk van wat Yeti voor jouw te bieden heeft.

PVB weekend
Tijdens het PvB (Proeve van Bekwaamheid) weekend kan kader in opleiding examen doen tot SKB of SKI. Tijdens het examen heeft het kader in opleiding ook cursisten nodig, dus schrijf je als cursist ook vooral in voor een PvB weekend!

Rocktober
In oktober vindt Rocktober plaats. Dit weekend staat in tegenstelling tot veel andere weekenden in het thema van boulderen. Samen met andere Yetianen reis je af naar Fontainebleau, het boulder walhalla van Europa. Er is voor ieder niveau wel een boulder, en als je even uit geboulderd bent zijn er ook genoeg plekken om even lekker te hangmatten. S’avonds wordt met een zak rosé de dag afgesloten, om de volgende dag weer fris en fruitig de rotsen van Bleau te beklimmen.

Sjaarschdiner
Ondanks de naam, is het sjaarschdiner een Yeti-activiteiten voor zowel sjaars als ouwe lullen, en alles daar tussen in. Met vele liters rode wijn en eten wat koud gelult is door een heerlijk blaat verhaal van een oude lul, is dit een heerlijk avondje. Als het goed is is er ook een toetje, maar er is nog nooit iemand geweest die op dat moment nog nuchter genoeg was om dit te kunnen bevestigen…

(K)oude lullen weekend
De dagen worden korter, het kwik daalt en de Schulties zijn niet meer immer lauw, kortom het wordt tijd voor (k)oude lullen weekend. Op dit weekend komen de oude lullen nog een keer al hun wijsheden overbrengen op jonge onwetende Yetianen en worden ervaringen uitgewisseld over generaties van Yeti. En dan niet alleen oude lullen, maar ook oude oude lullen. Buiten hun wijsheden worden ook de spieren opgewarmd om nog die ene keer per jaar alle belgen van de wand te klimmen.

Yeti DIES
Tijdens de DIES viert Yeti de verjaardag van Yeti. Dit wordt gedaan aan de hand van een activiteit, een uitgebreid diner, en een hele harde dixo. Op alle drie zijn buiten Yetianen ook sac-leden (andere klimverenigingen) van harte welkom. Je leert dus andere sac’ers kennen onder het genot van een goudgele rakker, maar kan ook gewoon heel hard escaleren met je mede Yetianen. Kortom, een activiteit die je niet wil missen.

Zuid Frankrijk week
Om Yetianen uit hun winterdip te helpen, trekken we met de vogels mee richting het zuiden gedurende de kerstvakantie. Na de kerst wacht de groep een mooie week, waarin de mooiste multipitches worden geklommen en uiteraard het nieuwe jaar wordt gevierd tijdens het nieuwjaarsgala tijdens deze week. Een heerlijk weekje bijbruinen gedurende de grillige wintermaanden.

Winter week
Gedurende de TU-vakantie, de vrije week tussen Q2 en Q3, trekt Yeti richting de alpen om zoals menig vereniging lekker op wintersport te gaan. Zowel voor  beginnend als voor gevorderd wintersporter is er de ruimte om lekker pistes te pakken, en daarna gezamenlijk te chillen in het huisje. Voor de echt fanatieke wintersporters wordt er zelfs een tourski-cursus georganiseerd,waar je zelfstandig tochten leert uitzetten. Wil je meer weten over de tourski-cursus (oftewel de T1-cursus) klik dan hier . Er is dus ruimte voor elk niveau, een formule voor een succesvolle week! 

Bergschenhoek Weekenden
De BH weekenden zijn voor vele sjaarschs de eerste kennismaking met rotsklimmen en voorklimmen. In het eerste kwartaal heeft een groot deel van de sjaars al zijn ZIT (Zelfstandig Indoor Toprope) gehaald en zijn de theorie avonden over het buiten in de rotsen klimmen gevolgd in het najaar. Op deze weekenden kan al de informatie van de theorieavonden eindelijk in de praktijk worden gebracht, zodat alle sjaars zo snel mogelijk vinkjes te kunnen scoren om zelfstandig buiten te kunnen klimmen en ook mee kunnen met de eerste klim weekendjes in de lente. Tijdens deze weekenden wordt je warm gehouden met heerlijke knakworsten, chocomel en uiteraard heel veel knoppers. 

Cocktailavond
Voor de afwisseling schenkt yeti soms ook weleens iets anders dan goudgele rakkers, namelijk Cocktails! En bij een cocktailparty horen uiteraard cocktailjurkjes, voor zowel het vrouwelijk gezelschap als voor het mannelijk. Dus trek je mooiste jurkje uit de kast, of haal een jurkje tijdens de illustere jurkjes-shopsessie en trek de cocktailemmers leeg als een echte cocktailbaas.

Midwinter BBQ
Het is vrij normaal om in de zomer in het Delftse Hout lekker de BBQ aan te steken, maar ook midden in de winter BBQ’t Yeti lekker door, met de midwinter BBQ. De Oase, Bravo (twee commissies) en andere vrijwilligers nemen een verfrissende duik in het heerlijk gekoelde water, om hierna op te warmen met een gezellige BBQ en vele woefjes.

Belgen Beun weekend
Het Belgen Beun weekend staat net als het PVB weekend bekend als een onderhoudsweekend. Op dit weekend kan kader (de mensen die je opleiden in veilig klimmen) vinkjes halen om gecertificeerd kader te worden. Net zoals op het PVB weekend wordt ook op dit weekend het klimniveau van menig Yetiaan opgeschroeft naar hogere hoogtes.

Beginnersweekend
Het weekend waar je als sjaarsch voor het eerst ECHT de rots in mag. Je hebt op de Bergschenhoek Weekenden alles al een keer geoefend, en op dit weekend mag je dat eindelijk in de praktijk gaan brengen. Met een beetje geluk haal je zoveel vinkjes dat je dit weekend al op examen mag, om zo je ZOV te verdienen en zo niet heb je in ieder geval een heerlijk weekend gehad! 

Pregiga-borrel
Naast de meer sportieve uitjes, zijn borrels ook een onderdeel van de Yeti-cultuur. Twee van deze borrels wil je echt niet missen: de Pre-Giga en de Giga borrel. Om te vieren dat er weer een Gigaborrel aan komt, wordt de op een na meest epische, legendarische, braviale, mythische, mooiste, geweldigste, braviaalste, prachtigste, studentikoze, extravagante, fabuleuze, meest braviale en adtwaardige, borrel van het jaar georganiseert: de pre-Gigaborrel. 

Carnivorenweekend
Net zoals Rocktober staat dit weekend in het thema van boulderen, maar nu maar liefst vier dagen lang. Wederom wordt de reis naar Fontainebleau gemaakt, maar dan nu met heel veel vlees en nog veel meer zakken rosé. Hierdoor wordt op dit weekend iets meer gehangmat dan op rocktober, maar toch zijn er nog steeds genoeg Yetianen te vinden die toch nog een poging doen om nieuwe boulders te bedwingen, gestimuleerd door de bouldercompetitie die door het weekend heen gehouden wordt.

Giga Borrel
Je hebt hem misschien al langs zien komen, maar het is eindelijk tijd voor de Giga borrel. Op deze keiharde dixo, trekken Yetianen hun mooiste themaoutfit uit de kast om wederom het moederschip (Virgiel) te voorzien van Yetiaanse gezelligheid. Deze braviale, prachtige, stuko, extravagante, meest adtwaardige borrel is een must om jouw borrelniveau op te krikken naar hogere dimensies.

YES
De Yeti extreme survival, kort gezegd de YES, wordt jaarlijks rond de eerste zomermaanden gehouden. Gedurende deze wedstrijd wordt in teams geprobeerd zo snel mogelijk de verschillende etappes af te leggen met de fiets, zwemmend of rennend. Tussen de etappes door is er genoeg ruimte voor opdrachten en bonuspunten in de vorm van SG’tjes. Al met al een hele gezellige dag, waarop je de dagen erna terug kunt kijken met veel spierpijn en afhankelijk van je aantal bonuspunten een kleine kater! 

Alpen BBQ
De zomervakantie komt dichterbij en de klim handjes beginnen te kriebelen. Hoog tijd dus, om met je Yeti-vrienden uit te wisselen welke toppen, spleten en feestjes je deze zomer gaat veroveren. Dit gebeurt onder het genot van een BBQ in Delftse Hout, waar fanatiek gewedstrijdtafelt kan worden, zelfs als je nog geen grote alpen plannen hebt. Maar wie weet denk je daar na deze activiteit wel anders over.

Poffertjesweekend
Het studiejaar is eindelijk voorbij en dat moet gevierd worden! In het laatste weekend van de tentamen week, ofwel het eerste weekend van de vakantie, sluiten Yetianen het jaar af door lekker te gaan klimmen in de Belgische rotsen en, de naam zegt het al, lekker poffertjes te gaan eten!

Alpencursissen
Gedurende de zomervakantie organiseert de NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging) alpiene cursussen voor elk niveau. Heb je nog nooit gealpineert kan je deelnemen aan de C1-cursus, maar ook voor de meer gevorderde alpinisten zijn er cursussen zoals de C2, C2-wellness en zelfs C3. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Yetiweek – Zomerweek
Gedurende de zomervakantie, opent Yeti de Yeticamping! Over een tijdsbestek van twee weken, waarin Yetianen af en aan treden, wordt er hard geklommen en gealpineert. Zowel ervaren alpinisten als Yetianen die net hun ZOV hebben gehaald komen hierop af, waardoor voor iedereen wel iets te doen is en er ook tochten/beklimmingen gemaakt kunnen worden, die je normaal nooit had kunnen doen.

K3
De K3, oftewel de klim en klem kampioenschappen, is het mooiste evenement wat Yeti te bieden heeft. Tijdens deze wedstrijd wordt bepaald wie o wie de perfecte Yetiaan is, oftewel wie het hardst kan klimmen, zonder dat zijn pint-hak-kunsten daar onder lijden. Er wordt eerst afgereisd naar een nog onbekende hal, waar het klim deel van de wedstrijd plaatsvindt. Na het klimmen wordt teruggekeerd naar Delft om de gehavende handen te koelen met wat lauwe Schulties, zodat begonnen kan worden aan het klem onderdeel, oftewel wie kan het meest zuipen. De manier om jouw Yeti capabelheid te testen dus!