NSAC Zomercamping

De NSAC Zomercamping

Voordat de Yeti week begint, zijn er elke zomer een aantal weken dat alle SAC’s elkaar opzoeken op de NSAC camping, waar de A voor Alpineren centraal staat.

Cursusgroepen brengen vanuit dit basiskamp hun eerste kennis in de praktijk of hun conditie op peil en alpinisten van verschillende niveaus gaan samen op tocht. Het is echter geen ‘georganiseerde’ vakantie – iedereen is zélf verantwoordelijk en het is niet vanzelfsprekend dat je (als beginner) overal op sleeptouw mag. Dit gezegd hebbende, hoef je niet bang te zijn dat je je zult vervelen tijdens een Alpenweek!

De sfeer aan het kampvuur is ongeëvenaard goed wanneer de prachtige Yeti zang met een TSAC gitaar gecombineerd wordt en niet zelden is er de een of andere ervaren alpinist een gaaf verhaal aan het vertellen; inspiratie alom.

Op rustdagen wordt er niet alleen cappuccino gedronken en ijs gegeten, maar wordt er ook veel sportgeklommen – een ideale oefening in multipitch klimmen.

Kortom; als je extra lang in de Alpen wilt vertoeven met zo meer kans op meer avontuur, schuif dan aan bij het NSAC kampvuur.

berichten over Alpineren