Klimmen

Het voornaamste doel van Yeti is het gezamenlijk beoefenen van de klim- en bergsport. Hiertoe organiseert en coördineert Yeti activiteiten zowel in de Alpen, als in de rotsen van België, Duitsland en Frankrijk, als in de klimhal.

Zowel in de zomer als in de winter wordt er een week in de Alpen georganiseerd. Yetianen komen bij elkaar om aldaar samen mooie bergen te beklimmen, via zowel ijs- als rotsroutes, om tour te skiën, om piste te skiën en om watervallen te beklimmen. Naast Alpien klimmen, doet Yeti ook aan sportklimmen. Ieder jaar worden er 10 tot 15 klimweekenden georganiseerd, in de rotsen van België, Duitsland en Frankrijk. Tot slot is er in de kerstvakantie een Zuid-Frankrijkweek, een week sportklimmen op een plek waar het nog mooi weer is. 

Verder is yeti als we niet op weekendjes zijn, ook elke woensdag te vinden in de klimhal (over het algemeen Den Haag Holland Spoor), waar we in ruime getalen klimmen, om zo onze techniek te verbeteren, of voor de nieuwe leden überhaupt een beetje kennis te maken met het sportklimmen. Het niveau van de yetianen in de hal verschilt van zeer fanatiek tot voor de lol, dus er is altijd wel iemand van jouw niveau te vinden.

Naast deze primaire klimactiviteiten biedt Yeti ook een ruim opleidingskader, gericht op zowel veiligheid, als prestatie, als continuïteit. Bij Yeti kun je veilig leren na- en voorklimmen in zowel klimhal als rots. In andere cursussen leer je je klimtechnieken te verbeteren. Tot slot biedt Yeti ook een opleiding om instructeur te worden.

berichten over Sportklimmen