Carnivorenweekend 2014

Tekst: Roeland

Met de eerste zonnestralen van de dag, verzamelde een kleine Yeti groepering zich voor een zeldzaam legendarisch weekend a la France. Deze Yetianen zouden een weekend vol van boulders, zon, pof, bier, bontjassen en heel veel vlees tegemoet gaan inde omgeving van Fontainbleau.

De reis ging direct naar één van de bouldergebieden van Fontainbleau. Eenmaal omgekleed en uitgerust met de benodigde materiaal, trokken we een gebied in vol van uitdagende boulders. Zogenaamde scheermesjes en gladde randjes waren veelvoorkomend in deze omgeving, en veel leden van de groep vonden de eerste dag daardoor een behoorlijke beproefing. De mooie omgeving, de boulders die wel lekker gingen en het mooie weer, maakte echter genoeg goed.

Eenmaal met zijn alle op de camping werd het duidelijk waarom het carnivorenweekend zijn naam gekregen heeft. Een compleet lam, aan een spit geregen, lag al vrij snel rustig rond te draaien boven een warm vuur, terwijl de Yetianen de schultenbräu en rosé tevreden tot zich namen. Bij het ruiken van de geur alleen al, werd het elke carnivoren groentje duidelijk wat voor geweldig weekend het zou worden.

Bij de tweede dag kwam een gebied aan bod met iets verschillende boulders. Variërend tussen lage, technische boulders, tot extreem hoge muren, die eigenlijk alleen maar extreem veel lef en een hoop beunwerk vereisten. Slacklinen en hangmatten werden opgezet bij de homebase van Yeti, terwijl de groep er een mooie dag in de rotsen van maakten. Om het gevoel van de carnivoren hoog te houden werden er ‘s avonds twee kippen boven het vuur gehangen.

De derde dag ging de groep tijdelijk uit elkaar. Fanatiekelingen zochten een nieuw gebied uit om te boulderen, terwijl de rest de toerist ging uithangen in Parijs. Na het aanschouwen van menig vrijgezellenfeest rond de Eiffeltoren, een Frans spelletje hints om aan een kurkentrekker te komen en een free hug voor onze Taco, was het wel weer mooi geweest en tijd om terug te keren naar ons kampvuur.

Om de trip mooi af te laten sluiten, ging de groep nog een laatste keer met zijn allen rond het vuur. Hier werden de hoogtepunten van de week doorverteld, de sigaren opgerookt, de boswandeling achterover geslagen en tot slot het zeer in overschot zijnde hout in totaal op het vuur gegooid. Dit resulteerde in een groep Yetianen die een uur om een Sjaarschweekend hoog vuur stonden, lichtelijk zenuwachtig of het de omliggende bomen niet zou aansteken. Waarna ze vervolgens vele pogingen nodig hadden om het vuur uit te urineren.

Na een laaste dag klimmen zijn deze Yetianen vervolgens tevreden naar Delft terug gereisd. Met mooie herinneringen aan Yeti, Frankrijk, boulderen en alles waar vegetariërs zo ongelukkig van worden.