T1 cursus – leren tourskiën

Een goed begin van een mop: een Fransman, een Engelsman en een Nederlander gaan samen op stap… De grap: een groep Yetianen die bier laten staan om toch maar capabel te zijn de volgende ochtend (ja Lucas, ik ben teleurgesteld in je).

Na een goede hoeveelheid tijd te hebben besteed in de plaatselijke klimwinkel, waar menig deelnemer aan de T1 cursus nét iets te veel geld heeft uitgegeven, werd het tijd om de eerste hoogtemeters te maken. In de regen welteverstaan. Twee natte dagen lang hebben wij geoefend met vellen onder de ski’s binden, kickturns en lawinepieps zoeken. Ook zijn wij erachter gekomen hoe waterdicht alpiene kleding is: weinig waterdicht.

Daarna hadden wij toch het grote geluk dat het begon te sneeuwen. Dit leidde tot een aantal prachtige tochten om onder andere de Col de la Cicle en de Aravis waarin we een hoop hoogtemeters, maar gelukkig nog meer meters naar beneden hebben gemaakt. Met licht verbrande neuzen en een grote glimlach op het gezicht hebben we de beste poeder kunnen pakken!

Het was een geweldige week waarin we allemaal superveel hebben geleerd. Dankzij een supercapabele winterweekcommissie en veel enthousiaste deelnemers was het allemaal lekker geregeld. De alcohol vloeide veelvuldig, het ontbijt stond klaar om 7 uur en op vrijdagavond stond bijna iedereen wel klaar in zijn Sneeuwbal outfit.

Chapeau!

En nu, 2 weken later zitten voor mij de eerste zelfstandige tochten erop. Nu ik echt zelf keuzes heb moeten maken en tochtenplanningen heb gemaakt zie ik pas echt hoeveel ik heb geleerd, en vooral hoeveel ik nog moet leren. Dus… Wie gaat er in april met mij mee naar de Alpen?

Door: Jip Enthoven