NSAC Zomer Programma

Waarde Yetianen,

Heb je altijd al vette tochten met prachtige uitzichten in de alpen willen doen? schrijf je dan nu in voor een van de cursussen van het NSAC Zomer Programma!

In zo een cursus ga je een week lang met een groep medestudenten en een gids in de alpen op pad om Prachtige tochten te maken.

inschrijven kan via: de site van de NSAC
LET OP:  De inschrijfdeadline is 18/februari 2024 23:59


Je kan je inschrijven voor de volgende cursussen:
(kijk voor meer info op de NSAC site)

 • C1
  Dit is de Alpine basiscursus. Je leert hier alle basis technieken die je nodig hebt om alpine tochten over rots sneeuw en ijs te maken. Als je geen tot enige alpine ervaring hebt is dit de cursus voor jou.
 • C2
  Dit is de vervolg cursus op de C1 Basiscursus. Hierin komen meer gevorderde technieken aan bod en wordt gefocust op touwleiden en het plannen van toeren. Deze cursus is bedoeld voor mensen die C1 gedaan hebben of daarbuiten al een flinke hoeveelheid alpine ervaring hebben.
 • C3
  dit is de gevorderde cursus die het vervolg is op de C2 cursus. hierin ga je technisch lastigere tochten maken waarbij je als cursist meer zelf de leiding gaat nemen. Deze cursus kan je doen na het afronden van een C2.
 • Hike & fly
  Heb je altijd al een keer willen kunnen paragliden, dan is dit de beginnerscursus voor jou.
 • Adventure Climbing
  in deze cursus leer je veilig en efficiënt grote rotswanden op eigen protectie te beklimmen. Dit is een vervolg op de ZOV-multipitch opleiding.
 • Canyoning Cursus
  Deze canyoning cursus is een intensieve week waarin je heel veel leert over de sport terwijl je fantastische tochten maakt.

 

 

Yeti x Paapschnee: offpiste dag

Hee skiërs!

Vanuit Yeti wordt er tijdens de Paapschnee wispo een off-piste cursus georganiseerd voor maar 39 euro in Alpe d’Huez. Dus als jij denkt: ik zoek wat meer uitdaging en wil leip shredden met m’n clubgenoten, dan is dit ideaal voor jou! Let op: je moet wel comfortabel zwarte pistes kunnen skiën. Het is onder begeleiding van een gids in groepjes van 8, en clubs worden zoveel mogelijk bij elkaar gezet. Het is op donderdag 8 februari. Je wordt ingedeeld in een ochtend- of middagshift, waarna je genoeg tijd overhoudt om te gaan partyen. Het zou fijn zijn als je poederski’s hebt, maar het is niet verplicht. De inschrijvingen openen op 20 december om 13:15 via de forms. In de form vind je een betalingslink, je aanmelding wordt pas in behandeling genomen nadat je deze betaald hebt. Je plek is bevestigd als je hier een mail van ons over ontvangt. De inschrijvingen sluiten woensdag 27 december.

Ga ook even na hoe je verzekerd bent voor off-piste skiën met een gids. Het verschilt per reisverzekering of je wel of niet verzekerd bent als je onder begeleiding bent van een gids. Twijfel je? De NKBV heeft een goede verzekering voor 40 euro.

Vragen? Mail wispo@yeti.alpenclub.nl !

Als er meer info is zal die hier er bij worden gezet, dus houd de site vooral in de gaten.

TL;DR

 • Wat: off-piste cursus
 • Wie: groepen van 8, onder begeleiding van een gids
 • Waar: Alpe d’Huez
 • Kosten: 39 euro
 • Niveau: comfortabel zwarte pistes skiën
 • Inschrijven: 20 december om 13:15 via de forms (https://forms.gle/W4EyzHf2FG9Eukjj6)

NSAC winterchalet

Waarde Yetianen,

Heb je altijd al op een epische Wispo willen gaan? Wil je ook graag andere SACers ontmoeten? Zie je een cursus toerskiën, freeriden of ijsklimmen ook wel zitten? Is het je niet gelukt een plekje voor Yeti’s eigen magische Wispo te bemachtigen? Of heb jij geen vakantie tijdens de TU vakantie? Dan is het NSAC Winterprogramma perfect voor jou!

Van 3 t/m 24 februari organiseert de NSAC een supervet winterprogramma. Meer informatie vind je via op hun site.

Let op: De inschrijvingen sluiten 3 december dus wees er snel bij!

 

OWee 2023 en Inschrijven

De OWee gaat weer bijna van start en dat betekent ook dat de inschrijvingen open gaan!

Waar kan je ons vinden tijdens de OWee?

Maandag 14 augustus: Bij de stand van Virgiel op de infomarkt

Woensdag 16 augustus: Bij de sportmarkt op X

Ook zullen we gedurende de week een slackline ophangen over de Oude Delft, voor de sociëteit van Virgiel!

Hoe kan ik me inschrijven?

Zie ook: https://yeti.alpenclub.nl/inschrijven/  Maar hier staat het nog eens samengevat:

Ik ben Virgiliaan: Dan kan je je inschrijven via deze link: https://forms.gle/RDuudbCzHcWuT9Ex8

Ik word dit jaar Virgiliaan: dan kan je je inschrijven tijdens de KMT

Ik ben/word geen lid van Virgiel: Inschrijven kan uitsluitend op de sportmarkt bij X op 16 augustus! Bij vragen over inschrijvingen kan je mailen naar secretaris@yeti.alpenclub.nl

Noodtelefoon

Waarde Yetianen,

Het is weer zomer en er zullen weer veel Yetianen in de bergen te vinden zijn. En hoewel we daar uiteraard allemaal erg veel zin in hebben, blijft de bergsport niet zonder risico. Daarom zal het bestuur de gehele zomervakantie een noodtelefoon bij zich hebben, waarop wij 24/7 te bereiken zijn. Mocht er een ernstig ongeluk gebeuren in de bergen, bel dan altijd eerst de hulpdiensten. Als dit is gebeurd en afgehandeld, bel dan de yeti-noodtelefoon. Wij nemen verder contact op met de betrokken partijen (familie, media, etc.). Neem dus niet zelf contact op met de media en dergelijke.
Hieronder is het noodnummer te vinden, met daaronder welk bestuurslid dit noodnummer beheert in welke periode. Zet het nummer in je contacten! Samen met de noodnummers van de regio waar je gaat klimmen, zie DEZE link voor een document waar al deze noodnummers per regio in staan.
Noodnummer: Niet meer in gebruik
Wie wanneer:

Week 1 (3-9 juli): Ingrid
Week 2 (10-16 juli): Melle
Week 3 (17-23 juli): Melle
Week 4 (24-30 juli): Laura
Week 5 (31 juli – 6 aug): Laura
Week 6 (6-13 aug): Ingrid
Week 7 (14-20 aug): Ingrid
Week 8 (21-27 aug): Coen
Week 9 (28 aug – 3 sep): Coen

Bij eventuele vragen is het bestuur altijd beschikbaar voor vragen!